+32 (0)56 36 17 10 ma. t/m vr. van 8-12 en 13:30-17:30
×

Nieuwtjes en klanten in de kijker

Lees onze nieuwtjes op de site en blijf  via onze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe diensten en belangrijke wijzigingen op vlak van uw risico's.

Klantenzones

Sterretje in de voorruit? Laat het niet barsten deze zomer

Wie straks met de auto op vakantie vertrekt, kijkt best zijn voorruit even na op sterretjes. Door de hitte van de zon op de voorruit in combinatie met de koelte van de airco op de binnenste glaslaag kan zo’n kleine inslag verder barsten. Een snelle herstelling is de beste bescherming.

Hitte maakt glas gevoelig

Zonnige dagen zorgen voor grote thermische veranderingen rond de voorruit. De PVB wordt week, de binnenlaag van de voorruit krimpt door de koeling en de buitenlaag zet uit door de warmte. Door de trekspanning openen zich de onzichtbare microscheurtjes onderaan in de inslag en brengen zo het doorscheuren op gang.

Extreme temperatuurverschillen

De temperatuur van een zonbeschenen voorruit kan onvoorstelbaar hoog oplopen. Je kan er haast letterlijk een ei op bakken. Als de airco dan ijskoud blaast, koelt de binnenste glaslaag extreem snel af, met het bekende risico tot gevolg: elke schok kan een scheur veroorzaken.

Eén oplossing: onmiddellijk herstellen

Zonnewarmte of schokken, als een inslag scheurt is er geen keuze: de voorruit moet vervangen worden. Dat is duurder, tijdrovender en minder vriendelijk voor het milieu dan een herstelling. Zit er een (nog) onschuldig sterretje in de voorruit, dan is snel herstellen de enige juiste keuze. Dankzij Carglass® Repair is de ruit weer stevig en kan ze niet meer barsten vanuit de herstelde inslag.

Autoruit herstellen of vervangen in het buitenland en je bent voor glasbraak verzekerd?

Bij Carglass® staat klantenservice bovenaan, ook in het buitenland. Je kan nagenoeg overal in Europa en in bijna alle werelddelen terecht bij Carglass®. Voor de meeste landen in Europa hoef je niets te betalen als je voor glasbreuk verzekerd bent en doen wij al het papierwerk voor jou (dit heet het derde-betalersysteem). Dus ook bij schade in het buitenland kan je op Carglass® rekenen en heb je minder zorgen!

Landen met derde-betalersysteem: Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Litouwen, Luxemburg, Marokko, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Servië, Slovenië, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland

Bij een defecte autoruit in het buitenland, bel je naar 00(32) 800 13636000* of 0032 78 78 12 12 (24/7).

Cambien
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×