+32 (0)56 36 17 10 ma. t/m vr. van 8-12 en 13:30-17:30
×

Nieuwtjes en klanten in de kijker

Lees onze nieuwtjes op de site en blijf  via onze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe diensten en belangrijke wijzigingen op vlak van uw risico's.

Klantenzones

De groene kaart wordt wit.

Concreet: 
  • 30 juni 2020: Laatste dag waarop de verzekeringscertificaten nog op groen papier worden afgedrukt. Deze die op groen papier afgedrukt werden voor 1 juli 2020 blijven echter geldig tot aan hun einddatum.
  • 1 juli 2020: De nieuwe verzekeringscertificaten worden vanaf dan afgedrukt op wit papier. Er is een overgangsperiode voorzien tot 31 december 2021, waarbinnen er zowel “groene” als “witte” verzekeringsbewijzen in omloop zullen zijn.
  • 1 januari 2022: de « groene » verzekeringscertificaten zullen niet meer geldig zijn.
 
Bewijs van verzekering
De groene kaart is het document dat u altijd bij moet hebben als u met een motorvoertuig rijdt. Want het bewijst dat u verzekerd bent.” Dat was althans de situatie tot voor kort. De groene kaart was het bewijs dat u in orde was met uw verzekering, met andere woorden dat uw verzekering betaald was. Door een aanpassing in de wetgeving is dit nu niet meer het geval. Het certificaat (ex groene kaart) zal nog enkel nuttig zijn om de gegevens van uw verzekering bij ongeval te kennen. Het is dus geen bewijs van verzekering meer. Voortaan zal u dus het certificaat samen met de betalingsaanvraag ontvangen, en dus niet meer erna. Zelfs wanneer u ervoor gekozen hebt om de betaling van de premie te spreiden, zal u in tegenstelling tot vroeger, slechts 1 certificaat per jaar ontvangen, samen met de betalingsaanvraag.
 
Elektronisch formaat
In de meeste landen wordt een elektronisch formaat nu ook aanvaard.
 
Opgelet:
  • Elke bestuurder van het verzekerde voertuig moet bij een controle het certificaat kunnen tonen. Je kan dus een digitale kopie van het pdf-document naar alle bestuurders sturen zodat het op hun smartphone staat. Wij raden u echter aan om het certificaat bij uw boorddocumenten te bewaren. 
  • Volgende landen vragen het certificaat in papieren vorm: GB (Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland), MA (Marokko), TN (Tunesië), TR (Turkije), BiH (Bosnië-Herzegovina), MK (Noord-Macedonië), MNE (Montenegro).
Cambien
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×